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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
Fecha : |
21/02/2014 |
Actualizado : |
12/05/2023 |
Autor : |
SORIA, J.R.; MENÉNDEZ, R.A.; CARBONELL, A. S. DE |
Título : |
Efecto de aplicaciones de cloruro de calcio sobre el "bitter Pit" y la composición mineral de manzanas CV Red Delicious |
Fecha de publicación : |
1979 |
Fuente / Imprenta : |
ln: Reunión Técnica, 2 : 1979 Nov 27-29 : Montevideo Resúmenes. Montevideo (Uruguay): Facultad de Agronomía, 1979. |
Páginas : |
pHF3 |
Idioma : |
Español |
Thesagro : |
AHOYADO AMARGO; APLICACION FOLIAR; CLORURO CALCICO; CONTROL DE ENFERMEDADES; ENFERMEDADES DE LAS PLANTAS; MANZANA; TECNOLOGIA POSTCOSECHA. |
Asunto categoría : |
-- |
Marc : |
LEADER 00776naa a2200229 a 4500 001 1011344 005 2023-05-12 008 1979 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSORIA, J.R. 245 $aEfecto de aplicaciones de cloruro de calcio sobre el "bitter Pit" y la composición mineral de manzanas CV Red Delicious 260 $c1979 300 $apHF3 650 $aAHOYADO AMARGO 650 $aAPLICACION FOLIAR 650 $aCLORURO CALCICO 650 $aCONTROL DE ENFERMEDADES 650 $aENFERMEDADES DE LAS PLANTAS 650 $aMANZANA 650 $aTECNOLOGIA POSTCOSECHA 700 1 $aMENÉNDEZ, R.A. 700 1 $aCARBONELL, A. S. DE 773 $tln: Reunión Técnica, 2 : 1979 Nov 27-29 : Montevideo Resúmenes. Montevideo (Uruguay): Facultad de Agronomía, 1979.
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Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
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Estado
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
29/01/2020 |
Actualizado : |
29/01/2020 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
B - 2 |
Autor : |
CHIESA, A.; CARBALLO, S.; CABOT, M.; FILIPPINI DE DELFINO, O.S. |
Afiliación : |
A. CHIESA, Fac. Agronomía, UBA, Buenos Aires, Argentina; SERGIO JOSE CARBALLO SILVA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIO EBERT CABOT BACCHETTA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; O.S. FILIPPINI DE DELFINO, Fac. Agronomía, UBA, Buenos Aires, Argentina. |
Título : |
Browning inhibition of harvested lettuce (Lactuca sativa L.). (Conference Paper) |
Fecha de publicación : |
2001 |
Fuente / Imprenta : |
Acta Horticulturae, 2001, Nro. 553, p. 317-319. Doi: https://doi.org/10.17660/ActaHortic.2001.553.78 |
Serie : |
(Acta Horticulturae; 533) |
ISBN : |
978-90-66058-44-6 |
ISSN : |
0567-7572 (print) 2406-6168 (electronic) |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Published 30 June 2001. In: Acta Horticulturae (ISHS) 533: IV International Conference on Postharvest Science. Editors:
R. Ben-Arie, S. Philosoph-Hadas. Place: Jerusalem, Israel. |
Contenido : |
ABSTRACT.
Browning of the lettuce stem butt is one of the main postharvest changes induced by wounding during harvest. The browning process of the harvested lettuce starts with yellowing, then becomes reddish brown, and finishes with an intense brown pigmentation (Tomás-Barberán et al., 1997). Castañer et al. (1996) reported promising results to prevent butt discoloration of iceberg lettuce with solutions of acetic acid (10 ml/L and 50 ml/L), and vinegar. The objective of this work was to evaluate alternative methods to prevent butt discoloration of butterhead and iceberg lettuce during postharvest handling.
@International Society for Horticultural Science. |
Palabras claves : |
Browning inhibition; Postharvest technology. |
Thesagro : |
LACTUCA SATIVA L; TECNOLOGIA POSTCOSECHA. |
Asunto categoría : |
F01 Cultivo |
Marc : |
LEADER 01684naa a2200253 a 4500 001 1060711 005 2020-01-29 008 2001 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-90-66058-44-6 022 $a0567-7572 (print) 2406-6168 (electronic) 100 1 $aCHIESA, A. 245 $aBrowning inhibition of harvested lettuce (Lactuca sativa L.). (Conference Paper)$h[electronic resource] 260 $c2001 490 $a(Acta Horticulturae; 533) 500 $aArticle history: Published 30 June 2001. In: Acta Horticulturae (ISHS) 533: IV International Conference on Postharvest Science. Editors: R. Ben-Arie, S. Philosoph-Hadas. Place: Jerusalem, Israel. 520 $aABSTRACT. Browning of the lettuce stem butt is one of the main postharvest changes induced by wounding during harvest. The browning process of the harvested lettuce starts with yellowing, then becomes reddish brown, and finishes with an intense brown pigmentation (Tomás-Barberán et al., 1997). Castañer et al. (1996) reported promising results to prevent butt discoloration of iceberg lettuce with solutions of acetic acid (10 ml/L and 50 ml/L), and vinegar. The objective of this work was to evaluate alternative methods to prevent butt discoloration of butterhead and iceberg lettuce during postharvest handling. @International Society for Horticultural Science. 650 $aLACTUCA SATIVA L 650 $aTECNOLOGIA POSTCOSECHA 653 $aBrowning inhibition 653 $aPostharvest technology 700 1 $aCARBALLO, S. 700 1 $aCABOT, M. 700 1 $aFILIPPINI DE DELFINO, O.S. 773 $tActa Horticulturae, 2001, Nro. 553, p. 317-319. Doi: https://doi.org/10.17660/ActaHortic.2001.553.78
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